salt

palu

17 feb. 2011

Medan paludariet gottar till sig kan jag ju visa hur det ser ut under bänken.

Längst till vänster har jag byttan med osmosvatten och pumpen till regnsystemet. Ska fixa torrkörningsskydd och ett litet typ bensinfilter så det inte fastnar massa skit i dysorna. Den tömmer byttan ganska snabbt. Får ev ställa dit en större. Just nu är den på ca 20 liter.

Sen har vi pumpen till vattenfallet, en Eheim compact 5000. Blir lite skumma ljud bakom paludariet, men det kommer inte från själva pumpen eller slangarna. Har felsökt som fan. Eventuellt kan vet vara i karet det låter. Blir bättre när man ökar flödet men då plaskar det på rutorna.

Längst till höger på golvet står ballasten till MHn. Står där för att den blir varm och är tung som fan. Onödigt att ha den ovanför karet.

2 st grenkontakter fastskruvade på högersidan. Belysningen till skåpet är en LED-arbetslampa från Clas Ohlsson för 99 kr.

I Paludariet växer det ganska snabbt ändå. Monsteran har redan fått ett nytt blad :) Hittade Bromelior på Obs. Kostade 140 kr men de var nästan för stora. Får leta efter mindre exemplar. Ska också leta Tillandsior.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar